Announcement:

This is a Testing Annocement. I don't have Much to Say. This is a Place for a Short Product Annocement

24 Nisan 2014 Perşembe

Beslenme ve genel olarak dikkat edilmesi gerekenler




Oruç tutarken, iftarda orucunuzu hurma veya zeytinle bozun. Bir bardak ılık ballı suyla devam edin. İftarda daima yavaş yavaş ve iyice çiğneyerek yiyin. Yemeğe bir sebze çorbasıyla başlayın ve hafif beyaz proteine ek olarak bol ^1% yeşil salata tüketin. İftar ile sahur arasında bol ılık su ve rezene + yeşil çay karışımı için. Sahurda ise kan şekerini fazla ve hızlı yükseltmeyen doğal formdaki müsli, ketentohumu, yulaf ezmesi gibi yiyecekleri tercih edin.


Tok karnına veya iftardan hemen sonra tatlı veya şekerli meyve yemek pek uygun değildir. Meyve veya tatlıyı ara öğünde yemek daha sağlıklıdır. Özellikle ramazan ayında ara öğünde meyveyle beraber bir miktar fındık, ceviz, badem, kuru kayısı, erik, incir gibi kuruyemişlerin yenmesi faydalıdır. Bu dönemde kan şekerini hızlı yükseltecek beyaz un, beyaz şeker içeren yiyeceklerin veya hazmı zor olan yağlı kızartma veya şarküteril ürünlerinin fizyolojinin zorlanmaması açısından fazla tüketilmemesi gerekir.

Özellikle ramazan ayının yaza geldiği dönemlerde sıvı ve iyon dengesine çok dikkat etmek gerekir. Bu dönemde cildi aşırı kuruyan kişiler için de susamyağı masajı cilt için çok canlandırıcı olur.

Ramazanda üzerinde durulması gereken bir başka konu da sporun ve hareketliliğin önemidir. Ramazanda tümden hareketsiz kalmak büyük bir hata olabilir, bu yüzden mutlaka düzenli hareket ve egzersiz yapmak gerekir. Ancak, bedeni hırpalayan ağır egzersizler bu dönemde pek uygun olmaz. Her gün yapılacak, yaklaşık yarım saatlik hafif tempolu yürüyüşlerin bedeni canlandırıcı etkisi vardır ve oldukça yararlıdır. Egzersizleri iftar saatinden 1-2 saat sonrasına bırakmak daha uygun olabilir. Çünkü kan şekerinin en çok yükselmeye başladığı dönem yaklaşık olarak bu civardadır. Sonrasında bir miktar süt, madensuyu ya da kuruyemiş tüketmeniz tavsiye edilir. Oruç tutulan dönemde amaç, güneşin doğması ve batması arasındaki saatlerde aç kalmak veya su içmemek değil, bedeni arındırmak ve ruhsal boyutumuza bol miktarda pozitif enerji yüklemektir. Bu yoğun enerji daha sonrasında, ölüm dediğimiz boyut değiştirme sırasında bize gerekli olacak bir enerjidir. Ramazan ve diğer inanışlardaki oruç dönemleri aslında bedenin arınması için çok özel ve yararlı dönemlerdir, iyi değerlendirilmesi gerekir.

Share it Please

bergadam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Kadın,Moda,Magazin. Designed by Templateism | Love for The Globe Press