Serin ve soğuk havalarda içilen çorbanın sindirime olumlu etkisi vardır. Mide öz sularını harekete getirerek sindirimi kolaylaştırır.
Çorbaların besin değeri içine konan yiyeceklere göre değişir. Taneli, unlu ve ezme olmak üzere çeşitli .şekillerde hazırlanır. Et ve tavuk suyunda pişirilen çorbalar daha lezzetli olur. Lezzetini ve besin değerini arttırmak için bazılarına terbiye yapılır. Terbiyeler yumurta-süt, yumurta-limon, limon (sirke) - sarmısak veya yoğurtla hazırlanır. Çorbalar piştiği zaman terbiyeler çorba suyu ile ılıklaştırılıp, ilave edilir ve bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır.
Çorbalar piştikten, sonra çorba kâsesine boşaltılır. Üzerleri kıyılmış maydanoz dereotu, kuru nane ve kırmızıbiberli yağ ile süslenebilir.
Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.
0 yorum:
Yorum Gönder