Announcement:

This is a Testing Annocement. I don't have Much to Say. This is a Place for a Short Product Annocement

25 Nisan 2014 Cuma

ÇORBALAR HAKKINDA GENEL BİLGİ



Serin ve soğuk havalarda içilen çorbanın sindirime olumlu etkisi vardır. Mide öz sularını harekete getirerek sindirimi kolaylaştırır.

Çorbaların besin değeri içine konan yiyeceklere göre değişir. Taneli, unlu ve ezme olmak üzere çeşitli .şekillerde hazırlanır. Et ve tavuk suyunda pişirilen çorbalar daha lezzetli olur. Lezzetini ve besin değerini arttırmak için bazılarına terbiye yapılır. Terbiyeler yumurta-süt, yumurta-limon, limon (sirke) - sarmısak veya yoğurtla hazırlanır. Çorbalar piştiği zaman terbiyeler çorba suyu ile ılıklaştırılıp, ilave edilir ve bir taşım kaynatılıp ocaktan alınır.

Çorbalar piştikten, sonra çorba kâsesine boşaltılır. Üzerleri kıyılmış maydanoz dereotu, kuru nane ve kırmızıbiberli yağ ile süslenebilir.

Share it Please

bergadam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Kadın,Moda,Magazin. Designed by Templateism | Love for The Globe Press