Announcement:

This is a Testing Annocement. I don't have Much to Say. This is a Place for a Short Product Annocement

26 Nisan 2014 Cumartesi

Sarı Kantaron Bitkisinin Faydaları


Kullanımı: ülkemizde sarı kantaron, kılıçotu veya binbirdelikotu gibi isim­lerle bilinen St. John’s Wort, üzerinde en çok çalışma yapılan bitkilerden biridir ve etkili bir doğal antidepresandır. Özellikle hafif ve orta şiddette­ki depresyona karşı yaygın olarak
kullanılmaktadır. Araştırmalar St. John’s Wort kullanımının yararlı olduğunu ve çok az oranda yan etkiye yol açtığını ortaya çıkarmıştır. İntihar riski olan kronik depresyon durum­larında etkili değildir ve kullanılmamalıdır. Böylesi bir durumda uzman hekim tedavisi gerekir. Ana etken maddesi hypericin olan St. John’s Wort


ayrıca yara iyileştirici ve antibakteriyal olarak da kullanılır. Son on yıl içinde stres ve ruhsal sıkıntı yaşayan çok sayıda hastama St. John’s Wort haplarından verdim ve çoğunda da olumlu sonuçlar aldım.

Dikkat edilmesi gereken noktalar: St. John’s Wort, güneşli günlerde hassas ve açık renkli ciltlerde geçici güneş lekelerine yol açabilir, dola­yısıyla kullanılırken güneşlenilmemesi tavsiye edilir. Bunun yanında re- çeteli ilaç kullanan kişilerin sadece hekim kontrolünde ve tavsiyesiyle St. John’s Wort kullanması gerekir.

Hamile ve emziren kadınların sarı kantaron kullanması sakıncalıdır. Eğer birkaç gün içinde kanamalı bir operasyon geçireçekseniz sarı kan­taron haplarını kullanmanız sakıncalı olabilir.

Kimyasal ilaçlarla Etkileşimi Var mı? Reçeteli antidepresan ve sakinleş­tirici ilaçlar, doğum kontrolü hapları, epilepsi ilaçlan, AIDS’e karşı an­tiviral ilaçlar kullanan kişilerin hekim gözetimi olmaksızın St.John’s Wort kullanmaması önerilir.
Share it Please

bergadam

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipisicing elit, sed do eiusmod tempor incididunt ut labore et dolore magna aliqua. Ut enim ad minim veniam, quis nostrud exercitation.

0 yorum:

Yorum Gönder

Copyright @ 2013 Kadın,Moda,Magazin. Designed by Templateism | Love for The Globe Press